Unde pot fi depozitate celulele stem

In materie de descoperiri, inovatiile in domeniul medicinei reprezinta unele dintre cele mai importante directii ce trebuie explorate, atat ca atare cat si in combinatie cu cele mai noi tehnologii puse la dispozitie, pentru a se reusi implementarea a cat mai multe proceduri alternative de care sa poata beneficia mai apoi pacientii aflati in diverse stadii critice. O astfel de tehnica ce garanteaza cu succes tratamentul a peste 80 de boli presupune recoltarea de celule stem mezenchimale, din sangele si tesutul cordonului ombilical.

In acest fel, abordarea de acest tip garanteaza nu doar posibilul leac pentru un numar de boli care altfel ar fi putut fi mortale, ci si prezervarea fiecarei probe timp de mai multi ani, pentru a va asigura ca oricand ar aparea o urgenta medicala, aceasta poate fi combatuta cu ajutorul celulelor stem. In eventualitatea in care, din varii motive, acest tip de recoltare nu a avut loc la momentul oportun, se poate recurge la prelevarea de sange periferic si initierea unui transplant de tip autolog, cu celule stem hematopoietice, acestea avand capacitatea de a se transforma doar in elemente figurate ale sangelui.

Cum putem fi siguri ca am facut cea mai buna alegere

La fel ca in cazul oricarei investitii pe care alegem sa o facem, o decizie atat de importanta din punct de vedere medical trebuie sa fie insotita si de cautarea celei mai bune optiuni de recoltare si pastrare. Din acest punct de vedere, banca Stemsure reprezinta etalonul in materie de standarde in tara noastra, fiind singura care ofera un pachet complet de servicii, incepand de la prelevarea la momentul nasterii si pana la relocarea probelor catre orice institutie apta de a realiza transplantul, acest lucru fiind posibil datorita acreditarii JACIE. Luand in considerare reglementarile riguroase din acest domeniu, necesitatea acesteia este data de faptul ca ea certifica integritatea celulelor stem, fapt ce rezulta intr-un procent considerabil mai mare de reusita a transplantului.

Ce boli necesita un transplant de celule stem

Daca ne referim la intregul spectru de boli ale sangelui, acestea au de obicei un debut fulminant sau, dimpotriva, o stadializare ce se poate intinde pe mai multi ani. Ce au in comun totusi este lipsa unei medicatii care sa aduca odata cu sine si vindecarea, fiind considerate din aceasta cauza patologii cronice, alterand la randul lor atat durata cat si calitatea vietii. In cazul abordarii acestora prin tratamentul cu celule stem, nu de putine ori s-a constata ca maladiile de tipul leucemiilor au intrat in remisie, fapt cu atat mai incurajator cu cat transplantul este realizat dupa iradierea in prealabil cu chimioterapice, acest tratament fiind intotdeauna considerat riscant si dificil de suportat. In acest context, banca stemsure intervine de fiecare data cu promptitudine, pentru ca dumnevoastra sa beneficiati de cele mai bune conditii de tratament si cele mai bune rezultate posibile.

Related Post

Leave a Reply