Daca ne dorim sa servim un vin bun, cu siguranta, avem de unde alege, insa este important sa ne orientam catre cele mai sigure surse unde sa avem garantia calitatii. Asadar, se poate spune ca la crama Budureasca ai nimerit in locul potrivit intrucat aici avem acces la o selectie variata de vinuri de toate tipurile si pentru toate gusturile. Bineinteles, preferintele difera de la o persoana la alta, insa daca iti este pofta de un vin demidulce romanesc trebuie sa stii cand se consuma acesta si in ce context.
Mancarea potrivita
Poate vrei sa pui la cale o cina deosebita alaturi de cei dragi, iar pentru deserturi, branzeturi si mancarurile picante, vinul demidulce vine ca o manusa. Bineinteles, este general cunoscut faptul ca acest tip de vin este numai bun alaturi de deserturi, insa la fel de bine se descurca si in combinatie cu branzeturile si cu mancarea picanta, in special cea care provine din zona Asiei. Acest tip de vin se remarca prin faptul ca aduce un grad ridicat al cantitatii de zahar, care poate sa difere intre 12 si 50 de grame la litru, dar trebuie sa se tina cont si de temperatura de servire care este recomandata undeva intre 7 si 9 grade.
Vinul demidulce se remarca prin faptul ca dispune de o cantitate ridicata de zahar, undeva intre 12 si 50 de grame pe litru, insa fata de multe alte tipuri de vin, acesta trebuie sa fie servit inre 7 si 9 grade. Vinurile demidulci sunt mai aromate in functie de soiurile de struguri folositi precum si de metoda de vinificatie.
Locul potrivit pentru toata lumea
Un vin demidulce romanesc bun poate fi ales din crama Budureasca, tipul acesta de vin este destul de popular la noi in tara desi nu atat de mult precum vinurile demiseci de exemplu, preferate de marea masa a populatiei. Pentru ca acesta sa se potriveasca cat mai bine in orice context ar trebui sa se tina cont de asocierile culinare, iar in acest sens exista cateva detalii de baza pe care ar trebui sa le cunoasca oricine. Inainte de toate, conteaza culoarea vinului, dar si tipul acestuia, astfel ca aici putem aminti de faptul ca un vin alb se asociaza cu peste sau fructe de mare, carne de pui, branzeturi sau paste. Vinul rosu se consuma de cele mai multe ori alaturi de carnea de vita, de porc sau de vanat, insa nu doar de culoare trebuie sa tinem cont, ci si de tipul vinului.
Arome foarte intense
vinul demidulce este de cele mai multe ori aromat, astfel incat poate fi asociat cu succes, cu mancarurile mai exotice. Aici putem aminti de carnea de pasare pregatita in mod corespunzator, iar cu deserturile si branzeturile vinul demidulce se va potrivi de minune intrucat aromele se pot pune in valoare unele pe altele.
Crama Budureasca iti aduce mai aproape vinurile tale preferate care acum se afla la numai cateva click-uri distanta. De exemplu, o sticla de Bristena Tamaioasa Romaneasca din 2018 poate fi o alegere inspirata daca preferi vinurile demidulci si dulci. Temperatura ideala de servire a acestuia este undeva intre 10 si 12 grade, strugurii care au dat viata acestui vin fiind culesi la sfarsitul lunii septembrie si inceputul lui octombrie, avand o mare concentratie de zahar natural. Galben auriu, vinul acesta are un buchet de arome ce aminteste de lime si flori de soc, gustul fiind de piersici, astfel ca fanii deserturilor, cu siguranta, vor fi incantati.