In ultima perioada, albirea dintilor a ajuns un trend la care din ce in ce mai multi romani adera. Toata lumea admira persoanele care au dintii albi, impecabili. Insa, intrebarea este, oare e sanatos sa se apeleze la albirea lor? In acest articol vom expune impreuna cu DoctorMit argumente pro si contra albirii dintilor.
Argumentele pro albirii dintilor
Procedura de albire a dintilor este disponibila in aproape toate cabinetele stomatologice. In cabinet, albirea dintilor presupune o consultatie si o recomandare, respectiv, daca este bine sa faci aceasta procedura sau nu.
Medicii stomatologici folosesc tehnologie testata, astfel incat, albirea dintilor sa se faca cu ajutorul unor proceduri profesionale. Pe de alta parte, efectele albirii dintilor se vor pastra pentru o perioada indelungata de timp.
Tot ca si avantaj al albirii dentare in cabinetele stomatologice este faptul ca procedura nu va afecta lucrarile dentare existente. Albirea nu va influenta in nici un fel plombele, fatetele, implanturile sau protezele pe care le ai deja.
Dupa efectuarea albirii dintilor va fi necesara o atentie deosebita intretinerii acesteia. Astfel, va trebui acordata o atentie deosebita alimentelor si bauturilor ce urmeaza a fi consumate intrucat dintii se pot ingalbeni de la cafea, tutun, ceai sau anumite tipuri de alcool. Cu o igiena corecta, efectele ingalbenirii dintilor vor fi minimizate.
Argumente contra albirii dentare
Albirea dentara va face dintii sa fie si mai sensibili decat sunt, astfel ca este necesar sa ii specificam medicul stomatolog daca avem dintii sensibili.
In cazul in care interventia este efectuata la o persoana cu varsta sub 16 ani, daca persoana este insarcinata sau alapteaza, toate aceste pot avea de suferit daca se apeleaza la interventia de albire dentara.
Printre substantele care pot afecta sanatatea dentara se afla si peroxidul de hidrogen sau procedurile de albire dentara efectuate acasa.
O alta greseala pe care o fac multi dintre noi este ca ne dorim si optam pentru o nuanta si mai alba decat cea obtinuta prin programarea mai multor sedinte de albire decat este recomandat. Cu alte cuvinte, excesul in albire poate fi daunator pentru intreaga dantura.
In concluzie, atunci cand luam in calcul albirea dintilor, trebuie sa putem face diferenta intre metodele de albire prin care facem tratamentul. Aceasta poate sa determine daca am facut o alegere sigura sau care este doar aparent convenabila.
Cabinetele stomatologice ofera servicii complexe si sigure, recomandari si tehnologii atestate pentru uzul medical. In schimb, produsele din comert pot avea ingrediente pe care sa nu le cunoastem si sa nu stim care sunt efectele pe termen lung.
De aceea, DoctorMit iti recomanda sa alegi cu atentie metoda de albire dentara si sa te indrepti catre cea mai putin riscanta.
Mai multe informatii puteti afla din urmatorul material DoctorMit: