Daca ar fi sa ne gandim la cea mai propice perioada calendaristica pentru a duce o sarcina la capat cu un numar minim de complicatii, cel mai probabil nu am putea alege dintre riscurile anotimpului rece sau ale celui cald. Acestea fiind spuse, adoptarea unor masuri de siguranta adaptate va continua inclusiv dupa aducerea pe lume a bebelusului, motiv pentru care este necesar sa ne formam o rutina care sa exemplifice faptul ca luam in serios fiecare risc pe care temperaturile extreme il aduc. Indeosebi datorita nevoii tinerelor mamici de a se simti bine si la moda chiar si pe parcursul sarcinii, alegerea vestimentatiei nepotrivite sau expunerea prelungita la radiatii ultraviolete pot fi promotorii unor probleme de piele care sa le puna la risc odata cu trecerea anilor. Daca si dumnevoastra cautati un blog pentru noile mamici care sa abordeze toate aceste probleme, nu ezitati sa accesati pagina Clubul Bebelusilor.
Bebelusii si frigul
Odata cu venirea pe lume a celui mic, instinctul nou dezvoltat al mamei o poate indemna sa nu il expuna la un mediu pe care nu il poata controla, fie ca este vorba de temperaturi prea scazute sau prea ridicate. Totusi, daca ar fi sa analizam recomandarile specialistilor, necesitatea contactului cu noi imprejurari va ajuta atat la dezvoltarea congnitiva cat mai ales la cea imunitara. Din acest motiv, oricare ar fi varsta micutului dumnevoastra, plimbarile zilnice sunt mai mult decat recomandate, avand rolul de a stabili o rutina sanatoasa inca din primele saptamani. In special in cazul copiilor mai mari, ce poate fi mai minunat decat sa faca oameni de zapada sau sa se dea cu saniuta alaturi de toti prietenii lor, motiv pentru care este bine ca parintii sa fie promotorii unui stil de viata activ chiar si in anotimul rece.
Bebelusii si caldura
La polul opus, excursiile la mare reprezinta una din activitatile preferate ale familiilor cu copii mici, fiind considerate deopotriva sanatoase si distractive. Totusi, impofida simtului de falsa siguranta pe care caldura ne-o ofera, o arsura care se produce pana la nivelurile cele mai profunde ale pielii poate fi cu mult mai nociva decat o raceala pe perioada iernii. Din aceasta cauza, este necesar ca adultii sa constientizeze faptul ca expunerea la temperaturi prea calde poate si trebuie sa fie evitata in primii ani de viata, respectand un orar bine pus la punct. Astfel, acoperirea extremitatilor cu ajutorul hainelor lejere, cautarea unui loc umbros si evitarea orelor de varf sunt deopotriva cele mai simple si eficiente masuri de siguranta pentru intreaga familie. Pentru mai multe date legate de activitatile cele mai benefice pentru cei mici pe perioada sezonului cald, cititi totul pe un blog pentru noile mamici, cu ajutorul caruia va veti pute planifica vacantele in cel mai placut mod.