Crioterapia, una din procedurile medicale de succes de la MovKinetic

Crioterapia este una dintre cele mai eficiente proceduri de recuperare medicală, care contribuie la îmbunătățirea mai multor funcții ale organismului. Multiplele sale acțiuni și efecte asupra mușchilor, reumatismului, sângelui și sistemului imunitar, dar și asupra pielii, afecțiunilor respiratorii și celulitei fac din crioterapia un tratament potrivit pentru o serie de afecțiuni. Pentru a beneficia cât de mult posibil de beneficiile crioterapiei, este deci necesar să înțelegem și să cunoaștem proprietățile sale principale. Veți găsi în acest articol o descriere a tuturor beneficiilor pe care le prezintă crioterapia realizată în București, la clinica de recuperare medicală, MovKinetic.

Crioterapia ca tratament medical

Crioterapia este folosită de mai bine de 30 de ani în domeniul recuperării medicale. Efectele sale analgezice, antiinflamatorii și relaxante la nivel muscular au fost utile în tratamentul mai multor patologii.

Așadar, iată o serie de beneficii pe care le aduce crioterapia pacienților care se confruntă cu diverse probleme de sănătate!

Frigul are efecte benefice asupra muschilor

Expus la frig intens, ritmul cardiac, volumul vascular cerebral și fluxul de sânge se ridică vertiginos. Mușchii primesc mai mult oxigen și sânge, ceea ce favorizează simultan drenajul, oxigenarea mușchilor și eliminarea deșeurilor metabolice. Astfel, în urma unui exercițiu fizic intens, o ședință de crioterapie poate limita inflamația țesutului muscular și permite întărirea musculară.

Prevenirea anumitor boli respiratorii

Crioterapia nu este considerată un tratament pe deplin eficient pentru bolile respiratorii. Cu toate acestea, efectele sale benefice sunt văzute ca adjuvant pentru bronșită. Într-o abordare preventivă, crioterapia își poate găsi locul, deoarece stimulează sistemul imunitar. Prin contribuția sa la întărirea naturală a apărărilor organismului nostru, crioterapia poate face parte dintr-o abordare folosită pentru reducerea riscului de apariție a tulburărilor respiratorii, în special iarna. Așadar, dacă doriți să faceți câteva ședințe de crioterapie în București, la MovKinetic, medicii noștri vă așteaptă cu mare drag.

Eficacitate dovedită împotriva afecțiunilor cardiovasculare

Frigul intens pe care crioterapia îl oferă în întregul corp stimulează sistemele care au legătură cu buna funcționare a sistemului cardiovascular. Acest lucru duce la creșterea frecvenței cardiace (tahicardie). Așadar, pentru a lupta împotriva frigului, organismul reacționează determinând contractarea vaselor de sânge și creșterea tensiunii arteriale, ceea ce are ca efect circulația sângelui către organele care au cel mai mult nevoie de el: inima, plămânii, creierul, adică organe vitale ale corpului uman.

În cele din urmă, acestea sunt mai bine oxigenate și primesc mult mai bine nutrienți, endorfine și alte substanțe hrănitoare.

Așadar, dacă doriți să beneficiați de câteva ședințe de crioterapie în București, în clinica de recuperare medicală, MovKinetic, vă așteaptă cei mai pricepuți medici, specializați în realizarea acestei proceduri medicale. Astfel, dacă vă doriți să vă recăpătați starea de bine și să remediați anumite probleme de sănătate, vă așteptăm în clinica noastră din București!

Related Post

Leave a Reply